slji

blink2

Tuesday, October 7, 2014

First time beraya jauh dari family...


Assalamualaikum semua...

apa habaq? lama cikyah tak update entry...tak dan laa sejak praktikal ni..balik keja ja tidoq..bangun tidoq p keja...sampai raya pun tak boleh blik kampung..sobsobsob...(*lap ayaq mata..)

Raya haji kali ni firstime cikyah tak blik beraya kat kampung tw..malam raya nangis laa nak balik..nasib laaa cikyah ada tuan rumah yang sangat baik hati..cikyah panggil dia makngah..pagi raya makngh masak sambal goreng (dapat laa cikyah belajaq cara2 nak masak sambal orang jawa ni...nanti balik kedah boleh laa masak untuk family...huhuhu)...

Bangun pagi raya..tengok atas meja makan ada lemang..ya Allah makin terharu jadinya..makngah mesti kesian dengan anak manja macam aku ni..dah laa family jauh..kena raya sorg2....lepas makngah masak cikyah apa lagi terus laa merasa makan lemang dengan sambal goreng jawa...(sedap..tapi dalam hati cikyah teringat rendang daging mak...teriak lg..) lepas makan kepala dah pening sbb teriak banyak sangat.. cikyah tidoq jaa...tak penah lagi laa pagi raya aku tidoq..tengahari bangun makan lagi...huhuuh sedih pun makan tak lupaa...dah petang cikit makngah ajak p makan sup tulang kat surau taman kt rumah sewa cikyah..lepas makan sup tulang tu calon suami datang bawak p makan...malam sikit dia bawak cikyah balik kampung dia...time tu laa cikyah rasa tenang cikit...dapat salam dengan bakal mak ehem2 rasa tenang sangat..terasa tu mak sendiri...

k lah cikyah pun nak balik rumah dah...sekarang cikyah kat office lagi ni..teman officemate buat keja..hohhohh..sebelum tu cikyah belanja cikit gambar makanan raya cikyah..huhuhu


lemang yang part ataih dengan sambal goreng jawa...


2 comments: