slji

blink2

Monday, January 6, 2014

kisah 1 Januari 2014




assalamualaikum semua....dok buat apa 2?muka cikyah mcm orang dah kwen ke? hahhahahh first time ada org kta cik yah mcm mak orang....cm kelakar jee...entry nie bukan nak cerita psl tu pun...kita baru je 6 hari masuk tahun 2014...tp mcm2 dah terjadi kat cikyah sepanjang 6 hari nie...1 hb pg ada ular masuk umah..cantik je landing atas tingkap kt blik...cikyah panik jgn ckp laa..dah laa semua perempuan...nk col bomba mmg tak di layan laa sebab ular tu kecik je...cikyah col senior yg bajet2 berani ckit mintak tolong dia halaukan...kebetulan plak kat umah sewa cikyah ni ada batang buluh...buat ampaian.. en senior tu amik buluh dah halau dia keluar...ular tu jatuh ke bawah..walaupun umah cikyah ni aras 4 tp ular tu tak mati la...

bila ular tu jatuh kat bwh en superman yg datang tolong tu amik batu bunuh dia...then buang dkt pokok ketapang belakang pangsapuri cikyah nie...sampai hari ni cikyah masih berfikir mcm mana ular tu boleh masuk n landing kat tingkap tu padahal daun pokok ketapang tu jauh dari tingkap....

antara persoalan yang masih berlari2 dlm otak cikyah adalah adakah ular tu jelmaan jin?? orang kata kalo ular masuk rumah jangan bunuh..halau je dia keluar..kena ckp cm ne..." kalo betol kau ni jin,tolong keluar 3x"...tapi cikyah tak berani laa nk amik risiko..hehhehe...semenjak seminggu ni kami 1 rumah mcam kena kacau je..penah sehari tu masuk je rumah rasa penat je...fikir nk tido je..padahal tengah minggu exam...bila study kat luar semua segar je...

sampai hari ni cikyah tak berani nk duduk rumah sorang2..kalo semua nk keluar...nak tak nak kena laa ikot...

No comments:

Post a Comment