slji

blink2

Tuesday, November 11, 2014

Job satisfaction survey

Assalamualaikum....

apa habaq semua? lama dah cikyah tak masuk dalam blog ni..huhuhu sibuk menjadi pekerja...cikyah nk mintak jasa rakan2 semua tolong cikyah jawab sat soalan kajian cikyah nii.. tekan SINI 

kerjasama hampa semua cikyah akhiri dengan ucapan terima kasih..maaf kalo ada cacat cela kat soalan survey tu naih...terima kasih sangat2 kalo hampa nak jadi part of cikyah punya kajian ni..cikyah nak grad dengan aman..huhuu

Hari ni bos cikyah bagi nasihat..kita kena rajin berfikir untuk berjaya.

sekian, terima kasih.

yang benar,
 cikyah a.k.a Kasih Amani

Tuesday, October 7, 2014

First time beraya jauh dari family...


Assalamualaikum semua...

apa habaq? lama cikyah tak update entry...tak dan laa sejak praktikal ni..balik keja ja tidoq..bangun tidoq p keja...sampai raya pun tak boleh blik kampung..sobsobsob...(*lap ayaq mata..)

Raya haji kali ni firstime cikyah tak blik beraya kat kampung tw..malam raya nangis laa nak balik..nasib laaa cikyah ada tuan rumah yang sangat baik hati..cikyah panggil dia makngah..pagi raya makngh masak sambal goreng (dapat laa cikyah belajaq cara2 nak masak sambal orang jawa ni...nanti balik kedah boleh laa masak untuk family...huhuhu)...

Bangun pagi raya..tengok atas meja makan ada lemang..ya Allah makin terharu jadinya..makngah mesti kesian dengan anak manja macam aku ni..dah laa family jauh..kena raya sorg2....lepas makngah masak cikyah apa lagi terus laa merasa makan lemang dengan sambal goreng jawa...(sedap..tapi dalam hati cikyah teringat rendang daging mak...teriak lg..) lepas makan kepala dah pening sbb teriak banyak sangat.. cikyah tidoq jaa...tak penah lagi laa pagi raya aku tidoq..tengahari bangun makan lagi...huhuuh sedih pun makan tak lupaa...dah petang cikit makngah ajak p makan sup tulang kat surau taman kt rumah sewa cikyah..lepas makan sup tulang tu calon suami datang bawak p makan...malam sikit dia bawak cikyah balik kampung dia...time tu laa cikyah rasa tenang cikit...dapat salam dengan bakal mak ehem2 rasa tenang sangat..terasa tu mak sendiri...

k lah cikyah pun nak balik rumah dah...sekarang cikyah kat office lagi ni..teman officemate buat keja..hohhohh..sebelum tu cikyah belanja cikit gambar makanan raya cikyah..huhuhu


lemang yang part ataih dengan sambal goreng jawa...


Monday, June 2, 2014

Majlis PraGraduan Fakulti Perniagaan



Assalamualaikum semua...

Apa habaq semua...?sihat ke idok..cikyah harap hampa semua sihat2 selalu..ni cerita semalam punya..majlis PraGraduan fakulti perniagaan... Pejam celik pejam celik, dh hampir 2thn kami kt melaka nie..semester ni merupakan semester terakhir insyaalllah bg cikyah dan kawan2 cikyah..majlis ni berlangsung di Hotel Equatorial, Melaka...kat sini cikyah nak kongsi sikit gambar2 semasa kejadian..huhuhu


Housemates


Classmate and housemates


Si biru Cikyah..hehheh


with friends...


Sunday, May 11, 2014

kursus pra perkahwinan..


assalamualaikum semua..

dah lama cikyah tak bercerita kat sini..minggu di busy sangat dengan urusan belajaq..mana nk test, nak presentation..nak cari tempat praktikal untuk sem depan...pendek kata mcm2 laa cikyah kena settlekan skrg ni...nama pun student kan..tapi dalam kesibukan semua ni..cikyah sempat laa p buat kursus kawen..hhohohhohoh... bajet2 lepas habis praktikal zazzsss nk kawen..huhuhuhu

Sebenarnya, cikyah p kursus ni dengan kawan cikyah jaa..calon suami tak dapat teman..org jauh leer katakan..huhuhu tak xpa janji cikyah dah buat....nanti dia pandai2 laa p buat sendiri..kursus di di anjur pihak UiTM KBM..dengan kerjasama Majlis Agama Islam Melaka...dua hari je..alhamdulillah dh settle semua..kursus ni bagus sebenarnya untuk semua bakal2 pengantin ni.. So that. kita tw mcm mna nk buat nanti kalo dh nk kawen..perkahwinan bukan untuk sehari dua ja tw..

Banyak yang cikyah belajar dari kursus kawen yang cikyah p nie... nie membuat kan tak sabau nak kwen..(hehehheh gatai plakkk....)...hheheheh okay lah semua,, cikyah nk p sambung buat assignment plak ni...selamat malam :)




Segmen Bloglist WanrusWaniee Bulan Mei&Jun 2014

بسم الله الرحمن الرحيم

Segmen Bloglist WanrusWaniee Bulan Mei&Jun 2014 

KLIK BANNER UNTUK JOIN !! 
tamat 15/5/2014 pukul 9.45 malam 

15 bloglist dicari! 
join yeah 

Saturday, April 26, 2014

Mini GA CASH RM350 BY Emas Puteh #part2

As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)

Wednesday, April 2, 2014

Simple 1st Giveaway Blog Kisah Kita

Assalamualaikum w.b.t.

Klik banner untuk join.

Dijemput semua untuk memberi sokongan dan memeriahkan lagi Simple 1st Giveaway dari Blog Kisah Kita iaitu GA bersama My Stitching Wold and Shop. Buat pertama kalinya GA ini dianjurkan, harap ianya mendapat sambutan. Semoga GA ini dapat menambahkan lagi kenalan dan mengeratkan silaturrahim sesama rakan-rakan.

Syarat-syaratnya cukup mudah dan ada hadiah menanti pemenang yang bertuah berdasarkan random.org

Hadiah-hadiah:
Sepasang Kain Pasang - 1 Pemenang
1 Glitter Shawl - 1 Pemenang
1 T-Shirt (Bandung) - 1 Pemenang
1 Fridge Magnet (Bandung) - 1 Pemenang
1 Fridge Magnet (Pulau Pangkor) - 1 Pemenang

GA ini berlangsung dari 1 April 2014 - 30 April 2014



Tuesday, April 1, 2014

giveaway 2nd year wed anniversary myluv


ASSALAMUALAIKUM....



jom support giveaway my lovely sis sempena wedding anniversary dorang yang ke-2..cikyah doakan sis and hubbynya diberkati ,dimurahkan rezeki dan dikurniakan anak2 yang soleh &sollehah...antara hadiah yang menanti adalah seperti berikut..klik sini 


MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway !


assalamualaikum semua....


Rebut peluang menang Wang tunai RM50 : Top Refferal, Wang Tunai RM50 : Best Wishes , Monopod x 2 : Random.Org , 100 pcs Namecard Blog Vanilla & Chocolate + Bookmark . Siapa yang berminat sila tekan banner di atas . Terima kasih :)

To the cute husband and wife,,happy anniversary to both of you..may Allah bless you guy...and nice to know both of you...^_^..

Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor

ASSALAMUALAIKUM :)

Jom meriahkan Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor!! Top refferal RM 50 x 2 serta pelbagai hadiah yang sweet untuk dimenangi.

Giveaway Blog
Clik banner untuk join!

14/03-14/04 2014
Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor ditaja oleh:

Monday, March 31, 2014

Ikrar Penderma Organ

assalamualaikum....

hari ni cikyah tak dak kelas langsung...huhhuhu tengah syok blogwalking tadi cikyah ada jumpa satu entry lama nie....dua tiga tahun lepas punya entry.. " A Gift of Life" by hasrulhassan ....cikyah rasa tersentuh sangat..cikyah bukan nk riak ka apa..sebenarnya cikyah pun salah seorang pengikrar penderma organ malaysia ni..masa cikyah buat ni..ramai kawan-kawan yang tak bagi buat...cikyah takut jugak time nak buat kad pengikrar penderma organ nie...hehehheehe..



nk dijadikan cerita..salah sorang lecturer cikyah nie.. Dr. Sujatha bg laa satu article pasal derma organ nie..dari situ baru cikyah rasa berani cikit untuk jadi pengikrar derma organ nie...nie cikyah nak kongsi sikit apa kata ustaz pasal derma organ..



kat sini cikyah nak tunjuk jugak video berkaitan penderma organ... 

Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy

Assalamualaikum semua...

 tekan banner


syarat-syarat penyertaan:

1.terbuka kepada semua blogger yang menetap di Malaysia sahaja
2. follow blog Aswan Azmy
3. Buat satu entry yang bertajuk " Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy"
4.Tempek (tampal ) banner kat atas ni dan backlink ke entri Aswan Azmy
5. Tinggalkan url entri anda di kotak komen ke entri Aswan Azmy

senang ja kan..jom support Aswan Azmy!!!

Monday, March 17, 2014

The Superpapaya Giveaway



Di mulakan dengan Bismillah..

The SuperPapaya Giveaway! 


*Banner credit to AIN*

Antara hadiah yang bakal dimenangi:

Dress & Blouse | Shawl | Pashmina | Vcoa Treenea | Cookies | Notebook | Keychain | Shiseido Mask | Topup | Header & banyak lagi!

Ditaja oleh:

Adda Wellness | Lilly Lolly | Syofia | Butique4u | Farisah Home Delight | JOM Singgah Shoppe | LoveeWhitee | Saljiah Craft | Inner Scarf | 2Paradise's Shop | Dila | Elvee Exclusive Closet | Huda Collections | Ain Aina | Delfirastlye | Hijabzone7 | Azurah | Lolipoppoppop

Due Date: 25.3.2014 (10.00 p.m)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Review Khas Elvee Exclusive Closet

Elvee Exclusive Closet merupakan online shopping yang menjual barangan wanita yang sangat superb! seperti dress, handbag, shawl dan banyak lagi dengan menawarkan harga yang sangat berpatutan iaitu sekitar RM 25 - RM 95 sahaja!  Di mana lagi nak dapatkan brangan yang diingini dengan harga yg begitu berpatutan? Mestilah di Elvee Exclusive Closet!



Kepada yang berminat boleh lah terus contact Elvee Exclusive Closet di Facebook.



Friday, March 7, 2014

Segmen : Jom Blogwalking By SukaGelak

assalamualaikum...

 tekan banner atas ni...

hari ni cikyah rajin plak nk join giveaway yang  Blogger Suka Gelak..click..click BANNER...topup RM 5.00 untuk top refferal dan 10 blogger yang bertuah (atau lebih, bergantung pada peryertaan) akan Suka Gelak masukkan dalam senarai bloglist depa. jom support SukaGelak....

WISH ME LUCK!!!

GA Mac 2014 by Emas Putih

Assalamualaikum

Sila tekan banner di atas jika nak join.




Monday, January 6, 2014

SEGMENT JOM BLOGWALKING BY DAYANG DEENO


ASSALAMUALAIKUM SEMUA....SELAMAT PETANG :)



JOM BLOGWALKING BERSAMA.....

Cara-cara penyertaan:

klik banner di atas nie...antara hadiah yang menanti adalah...
1. Hadiah cash RM50 x 3 orang

tarikh tamat : 10 januari 2014 11.59pm

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog


Assalammualaikum WBT dan Salam Sejahtera.

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog

Senarai Hadiah

Top Referral :
Cash RM50 + Fridge Magnet from Turkey

Random :
Chiffon Blouse x 5 Pemenang
Maxi Dress x 3 Pemenang
Perfume x 2 Pemenang
Voucher Shopping bernilai RM5 x 10 Pemenang
T-shirt R4BIA x 5 Pemenang


Jangan lepaskan peluang ini fellas! Just click the banner above and follow the simple rules.
Goodluck and thank you =)

Nota Kaki: banyak hadiah menarik yang menanti hampa jadi dok tunggu apa lagi..jom pakat-pakat mencuba nasib :D




1ST GIVE AWAY BY PINGJEORG

 Assalammualaikum hampa semua.....

Fuhh lega dapat rehat kejap...huhuhuh mmg malam ni cikyah blogwalking kawkaw punya laa...okay second give away cikyah nk join malam ni ialah....jeng je jeng  1ST GIVE AWAY BY PINGJEORG

Nie cikyah nak review ckit maklumat pasai laman pingJe.org ....
pinJe.org adalah laman ping aggregator yang mana para blogger
di seluruh Dunia berkongsi entry-entry yang havoc2 depa..semue
entry yang blogger kongsikan disini akan disimpan ketat-ketat
dan tidak akan dijual kepada mana-mana pihak kecuali dengan kebenaran tuan entry...

Cara pin senang ja dan penggunaanya bertujuan untuk meningkatkan trafik blog semua blogger.
untuk hampa yang masih ragu-ragu dengan keupayaan ping nie, tak apa sebab hampa tak payah pun nk letak widget PingJe.org sebagai top referrer kat blog hampa...tapi cikyah cadangkan hampa letak laa..bukan payah mana pun.....copy n paste je small banner code PingJe.org kat blog hampa tu..

Cara - cara nak join GA by PingJe.org.:
  1.  hampa kena buat simple entry dengn tajuk "1ST GIVE AWAY BY PINJEORG"
  2. Isi kandungan entry hampa mesty laa relate dengan Give Away ni..sedikit review pasai pingJe.org dan letak banner give away kat atas ni di dalam entry hampa
  3. Dihujung entry mesti selitkan link http://ohpingblog.com/
  4. jika nk tag kawan2..sangat2 dialukan..:D

Cikyah ucap gudluck to all participant ( wow cikyah speaking london..) kepada http://ohpingblog.com/ sebab buat give away cam ni...tak menang tak pa sebab adat laa kan kalah menang dalam bertanding..:D

Handphone Giveaway by Syuhada1981.com

Assalamualaikum hampa semua...

Malam ni mood nk blogwalking membara2 nie...almaklum laa stress stdy untuk final peteng td...malam ni enjoy kejap sebelum terus stdy for next paper..dalam cikyah dok melayan blog kawan cikyah nie >>> azhafizah ...ternampak plak entry giveaway nie..apa tunggu lagi..cikyah pun try test tengok laa menang ka dak kan...thanks to sis Syuhada1981 create giveaway cam gini...


mai klik kat banner atas nie.. 

gambaq2 kat bawah ni antara hadiah2 hat sis ni nk bagi kat bakal2 pemenang.... 








sekian...hehheheh sopan gitu...okay lah cikyah akhiri dengan ucapan selamat malam dan assamualaikum...doakan cikyah menang laa dehh.. :) 

kisah 1 Januari 2014




assalamualaikum semua....dok buat apa 2?muka cikyah mcm orang dah kwen ke? hahhahahh first time ada org kta cik yah mcm mak orang....cm kelakar jee...entry nie bukan nak cerita psl tu pun...kita baru je 6 hari masuk tahun 2014...tp mcm2 dah terjadi kat cikyah sepanjang 6 hari nie...1 hb pg ada ular masuk umah..cantik je landing atas tingkap kt blik...cikyah panik jgn ckp laa..dah laa semua perempuan...nk col bomba mmg tak di layan laa sebab ular tu kecik je...cikyah col senior yg bajet2 berani ckit mintak tolong dia halaukan...kebetulan plak kat umah sewa cikyah ni ada batang buluh...buat ampaian.. en senior tu amik buluh dah halau dia keluar...ular tu jatuh ke bawah..walaupun umah cikyah ni aras 4 tp ular tu tak mati la...

bila ular tu jatuh kat bwh en superman yg datang tolong tu amik batu bunuh dia...then buang dkt pokok ketapang belakang pangsapuri cikyah nie...sampai hari ni cikyah masih berfikir mcm mana ular tu boleh masuk n landing kat tingkap tu padahal daun pokok ketapang tu jauh dari tingkap....

antara persoalan yang masih berlari2 dlm otak cikyah adalah adakah ular tu jelmaan jin?? orang kata kalo ular masuk rumah jangan bunuh..halau je dia keluar..kena ckp cm ne..." kalo betol kau ni jin,tolong keluar 3x"...tapi cikyah tak berani laa nk amik risiko..hehhehe...semenjak seminggu ni kami 1 rumah mcam kena kacau je..penah sehari tu masuk je rumah rasa penat je...fikir nk tido je..padahal tengah minggu exam...bila study kat luar semua segar je...

sampai hari ni cikyah tak berani nk duduk rumah sorang2..kalo semua nk keluar...nak tak nak kena laa ikot...

Thursday, January 2, 2014

RANA COLLECTION...

Sebelum cikyah tido..cikyah nk tunjuk lagi satu collection jubah yang cantik untuk hampa2 semua....tudia sekali wat entry sampai 2 entry cikyah update...hehhehe tak kisah laa  kan yang penting dapat kongsi dengan hampa2...RANA COLLECTION...material kain ni bagus punya...selesa laaa pakai..dah laa cantik nampak sopan je kan...
COLOR : PEACH SALMON 
COLOR : GOLDEN HONEY

COLOR: CLOUDY BROWN

COLOR: MOSS CREAM

COLOR SMOKED BLACK

COLOR : PINK PLUM


.Material : High Quality Heavy Satin Setapura

Price: RM249 (INCLUDE POSTAGE) HARGA BETOL RM 269
Size: S M L 

* cikyah cadangkan basuh tangan laa...
* boleh pakai p wedding,casual outings atau events apa ja.
* Exclusive and totally opaque tw...


Haaa..amacam cantik kan...tunggu apa lg...kalo hampa berminat boleh laa contact no : 0195433961...wasup,wechat..